Hvordan håndtere boligutleie i skattemeldingen? Vi gir deg svaret! - Utleiemegler Sør

Hvordan håndtere boligutleie i skattemeldingen? Vi gir deg svaret!

Som utleier av bolig som utløser skatteplikt, har man frem til nå fylt ut skjemaet RF-1189 Utleie mv. av fast eiendom. Dette skjemaet har vært levert inn som en del av skattemeldingen hvert år innen 30. april og vært påkrevet av alle som har skattepliktige utleieinntekter fra fast eiendom i Norge og i utlandet når utleien drives utenom næringsvirksomhet slik at utleieinntektene ikke er tatt med i næringsoppgaven. Det er kort fortalt utleieboliger som eies av deg som privatperson og ikke gjennom et firma. 

Heldigvis, så jobber Skatteetaten for at alle sammen skal få en helt ny skattemelding hvor disse opplysningene fylles direkte inn i skattemeldingen som forenkler dette noe for oss, og som bidrar til at dette blir enklere og kan fylles inn under inndelingen bolig og eiendeler. 

Men det er viktig å huske at det er ikke hele leieinntekten som skal beskattes, men kun nettoinntekten. Nettoinntekten er den årlige leieinntekten du sitter igjen med etter at kostnadene er trukket fra. Dermed er det viktig å vite hvilke kostnader man kan trekke av og få fradrag på. 

Les vår artikkel om hvilke fradrag du kan få på din utleiebolig.

For å fylle ut den nødvendige informasjonen i skattemeldingen og få de fradragene du har krav på er det viktig å ha god økonomistyring på din utleiebolig. Om man har loggført kostnader og inntekter gjennom hele året er det en enkel sak å fylle ut skattemeldingen. 

Les vår artikkel med tips og mal for økonomistyring av din utleiebolig for mer informasjon. 

Som kunde av Utleiemegler Sør får du en årsrapport fra oss med oversikt over hva du har fått utbetalt av leieinntekter inneværende år som kan brukes til utfylling av skattemeldingen. I tillegg tilbyr vi alle våre kunder rådgivning når de skal fylle ut sin skattemelding og utfyllende informasjon om dette i nyhetsbrev og webinar for våre kunder.

12. april kl 18.00 inviterer vi til webinar om skatt, fradrag og økonomistyring hvor du får god informasjon og praktiske tips til utfylling av skattemeldingen. Meld deg på via vår FB-event hvor webinaret vil streames.

Ønsker du bistand til utleie eller har du spørsmål omkring skatt, skattefradrag eller økonomistyring? Kontakt Mikal Fjellvang på mikal@utleiemeglersor.no / 957 88 627 for mer informasjon eller til å svare på dine spørsmål. 

Eier du en eller flere utleieboliger?

Skriv inn telefonnummeret ditt her for å bli oppringt.