Få gratis mal for økonomistyring av din utleiebolig! - Utleiemegler Sør

Få gratis mal for økonomistyring av din utleiebolig!

Hvordan skal du ha kontroll på økonomien i din utleiebolig i 2021? Få vår mal tilsendt gratis!

Et nytt regnskapsår har nettopp startet, og det er snart tid for oppsummering av 2020 i form av skattemeldingen som skal leveres innen 30. april. Leier du som privatperson ut en utleiebolig, som utløser skatteplikt, så er det viktig at du har god kontroll på økonomien og alle utlegg du har gjennom året. Dette fordi boligen skal regnskapslignes i skattemeldingen, som betyr at du må redegjøre for inntekten, og ikke minst at du har fradragsrett for utgifter knyttet til utleien. 

Alle våre kunder får i slutten av januar tilsendt en årsrapport som kan fylles rett inn i skattemeldingen (skjema RF-1189) og som forenkler prosessen for våre kunder. Samtidig er det viktig å vite hvilke fradrag man kan ha krav på, som igjen krever at man har god kontroll på alle kostnader og oppbevarer bilag til ettersyn for Skatteetaten. 

Hvorfor er det viktig å ha kontroll på økonomistyring når du driver med utleie som privatperson?

  • For å ha kontroll på inntekter og utgifter slik at du har kontroll på – og kan optimalisere kontantstrømmen. Dette gjør at du kan planlegge og forutse din egen økonomi på en bedre måte.
  • Så du sørger for at du har dokumentasjon på utgifter for å kunne fradragsføre utgifter på skattemeldingen – som gjør at du ikke går glipp av mange skattefradrag som du har krav på.
  • Fordi om du har kontroll på økonomistyringen, så har du også kontroll på lønnsomheten og vet hva du bruker og tjener.

For å hjelpe deg igang på dette så ønsker vi å gi våre kunder og potensielle kunder tilgang til vår egenutviklede mal som er tilpasset din utleiebolig, hvor man enkelt loggfører både inntekter og utgifter – og kan sette opp budsjettert kontantstrøm for året. Dette gjør at du har full kontroll på hvilke utgifter du har hatt, samtidig som du kan planlegge året og vet hva du har av overskudd mot slutten av året – og du samtidig har bedre kontroll på hvilken avkastning du har på din egenkapital!

Er dette noe du kan ha bruk for? Send oss mailsjur@utleiemeglersor.no for å få tilsendt mer informasjon.