– Jeg anbefaler dem til alle - Utleiemegler Sør

– Jeg anbefaler dem til alle

Da Marianne Dahl skulle bli samboer, ønsket hun å leie ut leiligheten sin på Kuholmen i Kristiansand. Men all jobben som følger med utleie fristet lite. I tillegg hadde hun hørt en del skrekkhistorier.

– En hører jo om leietakere som ikke betaler, eller om utleieleiligheter som får skader, sier Marianne.

Hun kontaktet derfor Mikal Fjellvang, daglig leder i Utleiemegler Sør i Kristiansand.

– Mikal møtte opp i leiligheten på kort varsel og gjorde et solid førsteinntrykk, forteller Marianne, som tar oss imot i sin og samboerens nye leilighet på Lund.

Marianne Dahl

Utleiemegler Sør tar seg av all jobben med utleie av den gamle leiligheten.

– Mikal hjalp til med prissetting av utleieboligen, holdt visning, fant leietakere, sjekket referanser og sørget for ryddige kontrakter, sier Marianne.

Leien kommer automatisk hver måned til henne, og Utleiemegler Sør tar 10 prosent av leieinntektene for å dekke sine tjenester

– Det er virkelig verdt det. Det er så deilig å slippe all jobben med utleie. Jeg anbefaler Utleiemegler Sør til alle, sier hun.

Forenkler folks hverdag

Mikal Fjellvang i Utleiemegler Sør setter stor pris på de gode skussmålene.

– Slike tilbakemeldinger fra kunder betyr mye. Vi etterstreber at kundene skal få et trygt og smidig utleieforhold, og ønsker å forenkle folks hverdag, sier han. Utleiemegler Sør ble etablert i 2020, og er en lokal utleiemegler i Kristiansand som har spesialisert seg på boligutleie. Kort fortalt håndterer Utleiemegler Sør alle aspekter ved boligutleie på vegne av kundene. – Vi gjør alt fra annonsering, boligfoto, håndterer visninger, oppretter depositumskonto og sikrer at innbetaling skjer. Vi er kontaktperson for både leietaker og huseier, sier Fjellvang.

Leietakerne har som regel ikke telefonnummeret til huseieren, men forholder seg til Utleiemegler Sør.

– Det gjør at huseier slipper stresset og får mer tid til andre ting.

Les mer om Utleiemegler Sør her.

Mikal Fjellvang

Profesjonelt bindeledd

Stadig flere utleiere setter pris på et profesjonelt bindeledd som også håndterer eventuelle ubehageligheter som kan oppstå i et leieforhold.

– Det kan for eksempel være at husleien ikke kommer inn. Mange huseiere synes det er godt å slippe en ubehagelig samtale om manglende betaling, sier Fjellvang.

Utleiemegler Sør forskutterer husleiene i to måneder selv om huseier ikke skulle betale, og tar seg av eventuelle manglende betalinger. De fleste leieforhold fungerer fint, men i verste fall forekommer utkastelser med namsmann eller møter i både forliksrådet og Tingretten.

Mikal Fjellvang og Maurits Wesøe i Utleiemegler Sør

– Det er en trygghet for både huseier og leietaker vi som profesjonell aktør kan håndtere slike prosesser på en ryddig måte.

Trygghet for leietaker

I Marianne Dahls leilighet i Kuholmen bor det nå tre unge mannlige studenter. En av dem er Olav Rossevatn Uleberg (20) fra Åseral.

– Det har vært få problemer hittil, sier han.

Da badeviften fusket, ringte leietakerne Utleiemegler Sør og fikk raskt hjelp.

– Den ble fikset fort, og siden har alt har gått knirkefritt, sier studenten.

Dette er den første leiligheten de unge guttene leier.

– Det oppleves trygt å leie gjennom et seriøst firma. Foreldrene våre setter også pris på løsningen!

Olav Rossevatn Uleberg

Unngår fallgruver

Utleiemegler Sør har kunder i alle aldersgrupper, og bistår både firmaer og privatpersoner. Noen av kundene har flere utleieobjekter, andre har ett.

– Mange ønsker å sikre seg gode kontrakter og å unngå eventuelle fallgruver. Når vi velger leietakere kjører vi alltid referansesjekker og kredittsjekker, sier Fjellvang.

Utleiemegler Sør har alltid nøkkel til utleieenheten og kan ordne eventuelle praktiske utfordringer. Mikal Fjellvang har bakgrunn som elektriker og en av kollegene er utdannet tømrer. Det har kommet godt med.

– Vi er opptatt av å bistå kundene med smått og stort. Flere ganger har vi unngått å ringe dyre håndverkere for å fikse en koketopp eller en oppvaskmaskin som piper.

Foto: PMSør Brandstudio

Eier du en eller flere utleieboliger?

Skriv inn telefonnummeret ditt her for å bli oppringt.