Hvordan velge riktig eiendomsmegler for salg av bolig? - Utleiemegler Sør

Hvordan velge riktig eiendomsmegler for salg av bolig?

Utleiemegler Sør er byens eneste eiendomsmeglerforetak som ikke driver med salg, og her gir vår markedsansvarlig deg våre tips for valg av eiendomsmegler når du skal selge. I Kristiansand er det mange dyktige meglere som selger bolig, likevel er det noen ting det kan være lurt å tenke over før man bestemmer seg for megler.

Ifølge Eiendom Norge ble det i juli solgt 44,7% flere bruktboliger enn i juli 2019 i Norge. Den sterkeste sesongkorrigerte prisutviklingen i juli var i Kristiansand med en oppgang på 2,4%. Dersom du vurderer å selge boligen din nå er det fornuftig å tenke seg om for hvilken eiendomsmegler du velger.

Schibsted har gjennomført Eiendomsundersøkelsen 2020 for å avdekke folks vaner og behov knyttet til boligkjøp. Topp tre kriterier for valg av megler er ifølge undersøkelsen:

  • Trygt og ordentlig oppgjør
  • Oppnå høyest mulig pris
  • Profesjonell aktør som kunne hjelpe til med markedsføring

Trygt og ordentlig oppgjør har klatret opp fra andreplass til førsteplass sammenlignet med forrige undersøkelse i 2018. Det at det er en profesjonell aktør som kan hjelpe til med markedsføring har også blitt mye viktigere i år enn hva det var for noen år tilbake. I dag er det en rekke ulike måter å markedsføre eiendommen på – så det blir stadig viktigere at megleren har kompetanse på dette. På Sørlandet er det mange dyktige eiendomsmeglere og her gir markedsansvarlig i Utleiemegler Sør, Maurits Wesøe deg sine tips for valg av eiendomsmegler ved salg:

Vurder flere meglere
Det er lurt å sjekke med mer enn én megler. Det er ifølge Eiendomsundersøkelsen mest vanlig å vurdere og be om tilbud fra 1-3 meglere. Det finnes imidlertid flere som kun henter inn tilbud fra én megler, og flesteparten av disse er i aldersgruppen 50+. Vår anbefaling er at man alltid sjekker med minimum 2 meglere.

Test megleren selv
Noe av det lureste du kan gjøre for å erfare hvordan megleren behandler en potensiell kjøper er å besøke en visning som megleren holder. Er det en person som vekker tilliten din er det er godt tegn. Dersom du har god kjemi, så er det sannsynlig at potensielle kjøpere også har god kjemi.

Snakk med venner og kjente
Du har sannsynligvis noen venner eller familie som enten har kjøpt eller solgt bolig. Spør dem om deres erfaringer eller sjekk ut referanser på f.eks.  eiendomsmeglerguiden.no. Det kan være nyttig å spørre venner som både har kjøpt og solgt bolig av den megleren du vurderer. Hvordan var oppfølging? Hva gjorde megleren for å få mest mulig for din bolig?

Lokal kjennskap
Du bør velge en eiendomsmegler som kjenner lokalområdet du skal selge i. Gjerne en som kan fortelle troverdig om nærområdet til potensielle kjøpere. Meglere med god lokalkunnskap har ofte også en del navn på potensielle interessenter i området. Det kan gi boligsalget en god start.

Hvor mye bør det koste å selge?
I dag kan du selge selv gjennom en advokat, tjenester som propr.no, eller gjennom meglere som tar ulike provisjoner. Ofte får man det man betaler for og det er viktigere at salgsprisen er høy enn at selve meglertjenesten er billigst mulig.

Sagt på en annen måte: IK Start hentet ikke Christian Bolaños fordi han var den billigste fotballspilleren de kunne finne. Start hentet “Bola” fordi de tror han er den beste til å hjelpe Start med å få de resultatene de ønsker seg. I tillegg kjenner han både klubben og byen godt. På samme måte som Start har valgt Bolaños for å score mest mulig mål burde du også velge en megler som kan få best mulig pris for boligen din. Det generelle rådet er derfor å ikke gå utelukkende for meglerhonoraret, men at man også fokuserer på høyest mulig salgspris og kvalitet i arbeidet.

Utleiemegler Sør anbefaler å bruke Sørmegleren. Sørmegleren er sørlandets ledende eiendomsmegler, de har god lokalkunnskap og meglere i toppform.

Lykke til med boligsalget!

Kilder:
Boligprisstatistikk
Eiendomsundersøkelsen 2020
Forbrukerrådet