Første bud for deg som driver med boligutleie - Utleiemegler Sør

Første bud for deg som driver med boligutleie

Første bud for deg som driver med boligutleie 

Når man driver med boligutleie så er det mange ting man skal huske på, men aller viktigst blant dem er brannsikkerhet. Spesielt nå i de vintermånedene så brukes det mer elektrisk utstyr, levende lys og det fyres i peis for å holde varmen som indirekte fører til økt risiko for brann.

Det sies at desember statistisk sett er en måned hvor det oppstår mange branner og at flest omkommer i brann. 1. Desember er røykvarslerens dag nettopp for å sette fokus på dette – og for å oppfordre til å skifte batteri i røykvarsleren. Samtidig er dette en dag hvor man kan sørge for at alle som bor i boligen vet hvor brannslukningsapparat og annet slukkeutstyr ligger.

For om det skulle brenne i din bolig så kan det handle om minutter og sekunder for å redde liv. Derfor er røykvarslerne hjemmets aller viktigste livredder og bør testes jevnlig. Om du har en forholdsvis ny røykvarsler, så er det en testknapp som man skal holde inne noen sekunder for å sjekke at den fungerer. Det er også viktig å huske på å rengjøre disse. Brannvernforeningen anbefaler at man støvsuger på svak styrke slik at man fjerner støv og andre løse partikler som har samlet seg opp, men vær forsiktig så du ikke skader elektronikken. Røykvarsleren bør byttes etter 10 år, så sjekk gjerne produksjonsdatoen på baksiden og gi beskjed om dette slik at denne kan byttes om det skulle være tilfelle. 

Utleier har et ansvar for å sørge for at leiligheter er utstyrt med godkjente røykvarslere og brannslukningsutstyr i hele leieperioden. Skulle du oppleve at dette ikke er tilfelle og har endret seg er det viktig at du gir beskjed til din kontaktperson fortest mulig. Samtidig har man som leietaker selv ansvar for det daglige ettersynet og vedlikeholdet av røykvarslere og brannslukningsutstyr, herunder å skifte batteri og sørge for at alt fungerer. 

Vi i Utleiemegler Sør tar brannsikkerhet på alvor. Derfor inviterer vi alle som leier gjennom Utleiemegler Sør til å komme innom vårt kontor i hele Desember hvor vi gir deg et gratis nytt batteri til røykvarsleren. 

Bruk denne uken til å gjøre deg kjent med brannslukningsutstyr, rømningsveier og meld ifra til oss om du skulle oppdage feil eller  mangler. 

Ha en fortsatt god, brannsikker adventstid fra alle oss i Utleiemegler Sør